Sony opent Europese afdelingen Reader Store

0

Sony zal nog dit jaar Europese afdelingen van de Reader Store openen. Het bedrijf opende vijf jaar geleden een online ebookwinkel in de VS en Canada en vorig jaar in Japan. Tegelijk met de lancering van de nieuwe wifi-ereader en twee tablets wil het bedrijf de ebookverkoop nu naar meer landen uitbreiden.

De eerste ebookwinkel van Sony in Europa zal geopend worden in Groot-Brittannië. Deze zal in oktober al beschikbaar komen. Voor het eind van het jaar zullen bovendien Duitsland en Oostenrijk volgen. Begin volgend jaar staat de opening van ebookwinkels gepland in Frankrijk, Italië en Spanje. Andere nieuwe markten zouden voor later op de planning staan.

Volgens Sony’s persbericht zal de winkel in Groot-Brittannië openen met een selectie van meer dan 100.000 ebooks uit verschillende categorieën. Ook zal Sony digitale kranten en magazines aanbieden via de winkel.

De ebookwinkel van Sony zal direct toegankelijk zijn vanaf de nieuwe ereader die het bedrijf vorige week introduceerde. Bovendien staat de applicatie van Sony voorgeïnstalleerd op de twee nieuwe tablets van het bedrijf. Of Sony op termijn ook naar Nederland komt met een ebookwinkel is niet bekend. Momenteel staat op de nieuwe ereader van Sony de ebookwinkel van Bol.com voorgeïnstalleerd.

(Via: PaidContent.)

Vorig artikelUitgevers lanceren samen digitale tijdschriftenkiosk app
Volgend artikelABC promoot nieuwe tv-serie met Kindle-ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in