Canadese hogescholen stappen over op iPads

0

Drie Canadese hogescholen maken de overstap naar iPads. Binnen drie jaar zullen alle zes de hogescholen en universiteiten die geleid worden door Eminata Group iPads gebruiken. Voor de overstap is er een overeenkomst gesloten met Pearson.

Deze maand zullen 1600 studenten van CDI College, Vancouver Career College en Reeves College een iPad ontvangen met daarop alle studieboeken die ze nodig hebben. Om de boeken te lezen wordt de applicatie Pearson eText gebruikt. Twee van deze scholen hebben al een pilot gedaan met deze technologie.

Pearson eText biedt studenten toegang tot digitale versies van studieboeken met een gebruikersnaam en wachtwoord van Pearson. De app toont een digitale boekenkast met de beschikbare titels voor de student. De student kan aantekeningen en markeringen maken en bladwijzers plaatsen. Het is bovendien mogelijk om aantekeningen te delen met anderen via wifi of Bluetooth.

“Onze studenten krijgen de mogelijkheid om het hoger onderwijs op een hoger niveau te ervaren. De iPad bevat de studieboeken voor elke student, hulpmiddelen voor het leren en oefeningen op één apparaat”, aldus Randy Cox, directeur van CDI College en van Eminata.

(Via: Campus Technology)

Vorig artikelABC promoot nieuwe tv-serie met Kindle-ebook
Volgend artikelKobo sluit overeenkomst met Redcoon voor verkoop ereader in Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in