Kindle komt naar Nederland

0

De Kindle van Amazon komt naar Nederland. De 3G versie van de ereader zal op 19 oktober voet aan Nederlandse bodem zetten. Bestellen kan nu al.

Het gaat om de Kindle 2, met 6 inch scherm 2Gb opslag en text-to-speech functie. Deze Kindle kwam in februari 2009 al op de Amerikaanse markt uit. US & International, de internationale partner van AT & T zal zorgdragen voor het datanetwerk.

Nederlandse klanten krijgen vooral toegang tot Engelstalige ebooks van Amazon met hun DRM. Amazon heeft nog geen uitspraken gedaan over ebooks in het Nederlands. Waarschijnlijk zal Nederlandse content helemaal geen toegang hebben tot de Kindle omdat hier de standaard in de richting van ePub opschuift. De Kindle maakt gebruik van Amazon’s eigen ebook formaat met het eigen DRM van Mobipocket.

De bestseller ebooks kosten in de VS $9,99, buiten de VS zullen de ebooks $11,99 kosten. Die $2 extra zijn nodig om de dataroamingkosten op te vangen. Het is ook niet duidelijk of de Kindle een Nederlandstalige gebruikersinterface krijgt en ook de stroom adapter wordt niet bijgeleverd in de internationale versie van de ereader. De prijs is $279. De Amerikaanse versie werd in prijs verlaagd naar $259.

(Via: Webwereld.

Vorig artikelE-books handboek 2010 morgen in de winkel
Volgend artikelBol.com vs Ebook.nl vs Studon top tien ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in