Selexyz komt met OYO voor 149 euro

0

Vandaag heeft boekhandelsketen Selexyz in Frankfurt bekendgemaakt dat het de OYO op de markt zal brengen. Deze ereader wordt in samenwerking met andere grote Europese ketens als Thalia en Empik ontwikkeld. De OYO is vanaf deze week te bestellen via selexyz.nl voor 149 euro. Boekenliefhebbers kunnen ebooks bestellen en downloaden in de volledig geïntegreerde selexyz ebookwinkel.

Selexyz deed de aankondiging op de Frankfurter Buchmesse, het grootste boekenevenement ter wereld. ‘Met de OYO leveren wij een bijdrage aan de toekomst van het lezen’’, aldus Matthijs van der Lely, algemeen directeur van Selexyz. ’Bij Selexyz geloven wij hartstochtelijk in lezen en boeken, daarom juichen wij nieuwe ontwikkelingen zoals de komst van het ebook en de ereader van harte toe. Nieuwe technologieën maken het lezen nog makkelijker en aantrekkelijker. De OYO voorziet in nieuwe behoeften met nagenoeg plug & play gebruiksgemak, waardoor onze klanten straks overal ter wereld al hun lievelingsboeken tot hun beschikking hebben.’ De ebookwinkel van Selexyz heeft momenteel een aanbod van zo’n 5.000 Nederlandse en 100.000 Engelstalige titels.

De OYO is een door Medion gefabriceerde ereader met een spiegelvrij 6-inch touchscreen dat gebruik maakt van de techniek van Sipix, een concurrent van eInk. Het apparaat weegt 240 gram, heeft 2 GB schijfruimte, een MicroSD-geheugenkaartingang, wifi en ondersteunt onder meer de bestandsformaten ePub (beveiligd en onbeveiligd), PDF en MP3.

De OYO is leverbaar vanaf november, dan is ook de ereadershop gereed waar Selexyz-medewerkers de lezers van advies, uitleg en ondersteuning voorzien. Het apparaat zal verkocht worden voor 149 euro, waarmee het op dit moment de goedkoopste ereader op de Nederlandse markt is.

Vorig artikelBaker & Taylor en Centraal Boekhuis brengen ebooks naar Blio
Volgend artikelWorldreader en Amazon brengen Afrikaanse boeken naar Kindle
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in