Worldreader en Amazon brengen Afrikaanse boeken naar Kindle

0

Worldreader, de non-profit organisatie die met behulp van ereaders de geletterdheid in ontwikkelingslanden wil vergroten, heeft afspraken gemaakt met Afrikaanse uitgevers en Amazon. Boeken van Afrikaanse schrijvers worden gedigitaliseerd en voor lage prijzen aangeboden in de Kindle Store.

De eerste paar titels van wat er uiteindelijk duizenden moeten worden zijn vanaf nu beschikbaar in de webwinkel van Amazon. De prijzen liggen voor Afrikaanse lezers allemaal onder de 5 dollar. De inkomsten uit de verkoop van de ebooks worden verdeeld tussen Worldreader en de Afrikaanse uitgevers. Worldreader wil het geld gebruiken om nog meer ereaders naar ontwikkelingslanden te brengen.

In maart 2010 begon Worldreader met een experiment om te zien of ereaders in ontwikkelingslanden kunnen helpen om jongeren aan het lezen te krijgen. De organisatie liet een schoolklas in Ghana de Kindle van Amazon uitproberen. Inmiddels is die test succesvol afgerond en werkt de organisatie samen met het Ghanese ministerie van onderwijs om meerdere scholen in Ghana van ereaders te voorzien.

Met het toegankelijk maken van Afrikaanse literatuur voor de Kindle hoopt Worldreader dat de boekhandel daar uiteindelijk een gezonde industrie wordt. Wanneer er een groter aanbod boeken is, hebben de lezers meer te lezen, wat de vraag naar extra boeken weer zal doen toenemen. Als jonge Afrikanen meer boeken gaan lezen, zijn de Afrikaanse uitgevers daarbij verzekerd van een markt voor hun boeken. Worldreader hoopt na Ghana ook andere landen bij het programma te betrekken.

(Via: ReadWriteWeb.)

Vorig artikelSelexyz komt met OYO voor 149 euro
Volgend artikelVraag naar illegale ebooks stijgt snel
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in