ThiemeMeulenhoff biedt nu ook MBO-boeken op iPad

0

Educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff is al enkele maanden actief op de app-markt. Sinds februari van dit jaar biedt de uitgeverij studieboeken aan via de app ‘Schooltas’. Na verscheidende succesvolle pilots in het voortgezet onderwijs, gaat de uitgeverij nu starten met pilots in het middelbaar beroepsonderwijs.

In het middelbaar beroepsonderwijs worden steeds meer digitale middelen ingezet zoals laptops en tablets. ThiemeMeulenhoff wil lesmateriaal aanbieden die geschikt is voor deze vorm van onderwijs. Schooltas is een uitgebreide pdf-reader met geïntegreerde sociale functionaliteiten. Leerlingen kunnen aantekeningen maken en links naar video’s en opmerkingen toevoegen. Deze informatie kan vervolgens gedeeld worden met andere leerlingen.

Momenteel zijn er vijf titels uit de mbo-fondsen talen, techniek, zorg en welzijn toegevoegd aan de app. Ad in den Haak, uitgeefmanager beroepsonderwijs vertelt: “Leerlingen in het mbo bereiden zich voor op een toekomstig beroep en zijn gewend om op de computer en op de iPad te werken, het is dan ook een logische stap dat wij ons lesmateriaal ook geschikt maken voor tabletonderwijs zodat wij scholen kunnen faciliteren met goed lesmateriaal”.

De uitgeverij laat weten dat de app een succes is: “Aangezien ‘Schooltas’ minimaal ingrijpt in de onderwijssituatie in de klas en veel overeenkomsten heeft met het papieren boek, wordt het goed ontvangen door docenten.” ThiemeMeulenhoff kan al 90 procent van zijn lesmateriaal aanbieden via de app. Momenteel werken al meerdere pilotscholen in het voortgezet onderwijs met de app. De app wordt doorontwikkeld in samenwerking met verschillende scholen.

Tijdens de komende maanden starten diverse pilots met de app op een aantal ROC’s.

(Via: Persbericht)

Vorig artikelAmazon opent Franse Kindle Store en komt met Franse Kindle
Volgend artikelKB publiceert digitale oude kinderboeken voor kinderboekenweek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in