Marktaandeel ebooks in VS op 22%

0

In het tweede kwartaal van dit jaar kwam 22% van de totale omzet op de Amerikaanse boekenmarkt voor rekening van ebooks. Dat is slechts een procentpunt meer dan in het kwartaal ervoor, maar wel een behoorlijke groei ten opzichte van een jaar eerder.

Zowel de verkoop van hardcovers als de verkoop van paperbacks nam iets af in vergelijking met een jaar geleden. Cijfers van onderzoeksbureau Bowker Market Research wijzen uit dat 27% van de omzet in de Amerikaanse boekenwereld afkomstig is van hardcovers en 12% van ‘mass market paperbacks’, een categorie waaronder de meeste pocketboeken vallen. De verkoop van audioboeken is het afgelopen jaar constant gebleven.

Volgens Bowker heeft Amazon een aandeel van 27% op de boekenmarkt. Concurrent Barnes & Noble kwam in het tweede kwartaal op 16% uit. Opvallend is dat de verkoop van ebooks het afgelopen kwartaal nauwelijks gegroeid lijkt. Online winkels als Google Play en de iBookstore kwamen gezamenlijk op ongeveer 6% van de totale boekverkoop uit, evenveel als in het eerste kwartaal. Het aandeel ebooks in de verkopen van alle winkels groeide van 21% naar 22%. Vorig jaar stonden ebooks op 14%.

(Via Publishers Weekly)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in