Amazon bouwt bakstenen boekwinkels?

0

Volgens verschillende bronnen is Amazon van plan om fysieke boekwinkels te gaan exploiteren in het Verenigd Koninkrijk. Amazon zou in het diepste geheim op zoek zijn naar toplocaties om de snelgroeiende website te ondersteunen.

Het zou kunnen dat Amazon de winkels van het failliete Borders zou willen overnemen. Borders UK is eind vorige maand failliet gegaan en wijt dat aan internetretailers die business weghalen bij de fysieke boekhandel. Volgens het hier gelinkte Guardian artikel wordt één op de vijf boeken online gekocht in het Verenigd Koninkrijk.

Het lijkt een omkering van de werkelijkheid: een online winkel die zijn goederen gaat verkopen in een bakstenen boekwinkel. Het zou Amazon wel een voordeel geven op Barnes & Noble in de ereader verkoop: de nook kun je binnenkort eerst uitproberen, de Kindle nog altijd niet. Maar met een fysieke boekwinkel zou het wel kunnen.

Inmiddels heeft Amazon het gerucht ook al weer ontkend. Een woordvoerder heeft aangegeven dat er geen zoektocht gaande is naar bakstenen locaties voor Amazon winkels om aan de “click and collect”-wens van klanten te voldoen.

(Via: Teleread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in