Amazon reageert op Google eBooks met Kindle for the Web

0

Amazon toont vandaag een nieuwe versie van Kindle for the Web, een dag na de lancering van Google eBooks. Met de nieuwe versie wordt het mogelijk om ebooks te kopen en direct volledig in de browser te lezen. Ook kan iedereen met een website de ebookwinkel integreren en zo meedelen in de inkomsten van de verkoop van ebooks.

De stap van Amazon lijkt een directe reactie op de opening van Google’s ebookwinkel. Het online lezen van ebooks is juist een van de speerpunten van Google. Ook hebben veel Amerikaanse onafhankelijke boekenwinkels de ebookshop van Google inmiddels geïntegreerd op hun website.

Amazon lanceerde Kindle for the Web eind september. Tot nu toe was het hiermee mogelijk een voorbeeldweergave van een ebook in te zien en te delen en deze te embedden. Nu lijkt het te zijn uitgebouwd tot een volledig platform voor de verkoop en weergave van ebooks.

De dienst wordt volgens de geruchten later vandaag gepresenteerd en gaat mogelijk al deze week live. Misschien wordt er binnenkort ook meer bekend over een nieuwe tablet of ereader waar Amazon volgens andere geruchten al enige tijd aan werkt. De laatste berichten lijken te wijzen op een eerste officiële presentatie op de komende Consumer Electronics Show in Las Vegas.

(Via: TechRadar.)

Vorig artikelGoogle eBooks: eerste indruk webreader
Volgend artikelEbookgeschenk Lydia Rood ook naar Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in