Beertje Paddington verschijnt op iPad

0

HarperCollins heeft een nieuwe app op de markt gebracht van het klassieke prentenboek Paddington. De Paddington-app biedt vele extra’s zoals de mogelijkheid om een video-opname te maken terwijl je het boek voorleest. De app is nu verkrijgbaar in de Nederlandse App Store.

De app-versie van het klassieke verhaal over Beertje Paddington bevat de originele tekeningen van R.W. Alley die speciaal voor de app geanimeerd zijn en voorzien van achtergrondgeluiden. Je kan bijvoorbeeld Beertje Paddington laten bewegen door aanraking. De uitgeverij legt uit dat de adaptatie ‘voorzichtig’ is gedaan zodat het ritme van het verhaal niet onderbroken wordt door de interactiviteit.

Naast het verhaal bevat de app veel leuke extra’s. Je kan het boek zelf lezen of je kan luisteren en meelezen met Paul Vaughan die eveneens de luisterboeken van Paddington heeft insproken. Het is tevens mogelijk om zelf verschillende video’s te maken van personen die het verhaal voorlezen. Hierdoor kan een kind iedere keer wanneer de app bekeken wordt zelf kiezen door wie het voorgelezen wordt. Verder kan je omlijste foto’s maken met jezelf en Paddington en die naar anderen versturen.

De kinderboeken over Beertje Paddington geschreven door Michael Bond zijn wereldberoemd. Het eerste boek verscheen in 1958. The Bookseller laat weten dat begin 2012 alle Paddington-titels als ebook zullen verschijnen.

Uitgeefmanager van HarperCollins Tom Conway over de Paddington-app: “Dit is niet alleen maar een elektronische versie van het boek – het is een nieuwe manier van het vertellen en het delen van een geliefd verhaal.”

De app is geschikt voor iPad en iPhone en is voor €4,99 verkrijgbaar in de App Store.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelKobo Touch is in Nederland bestelbaar
Volgend artikeliBooks-update maakt lezen in het donker prettiger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in