600 boeken gratis te downloaden als ePub bij DBNL

0
DELEN

Vanaf nu zijn 600 titels uit de collectie van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren ook als ePub-bestand te downloaden. Tot nog toe bood de online bibliotheek de boeken enkel in PDF-formaat aan. Epub is beter geschikt voor ereaders dan PDF-bestanden, omdat de tekst zich bij dit bestand aanpast aan de schermgrootte.

Onder de nu als ePub aangeboden boeken bevinden zich enkele klassiekers, zoals Dik Trom, Niels Holgersson en Robinson Crusoë. Ook Ideeën van Multatuli, de historische romans van Bosboom-Toussaint en Hendrik Conscience, De kleine Johannes van Frederik van Eeden en Eva van Carry van Bruggen zijn gratis beschikbaar.

In de toekomst wil de DBNL het aanbod gratis ePub-bestanden nog uitbreiden. De ePub-bestanden worden op een aparte pagina van de bibliotheek overzichtelijk weergegeven en kunnen met een druk op de knop gedownload worden, zonder dat registratie noodzakelijk is.

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren is een initiatief van de Stichting DBNL die in 1999 werd opgericht door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Voor de bekostiging van haar basistaken ontvangt de stichting een jaarlijkse bijdrage van de Nederlandse Taalunie. De site bevat allerhande literaire bronnen, verwijzingen en studies op het gebied van de Nederlandse literatuur.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER