BeBook toont full color ereader

0

Het Nederlandse bedrijf Endless Ideas – bekend van de BeBook – heeft op de CES een prototype ereader getoond met een full color display. De schermtechnologie is afkomstig van het eveneens in Nederland gebaseerde bedrijf Liquavista.

Eerder deze week plaatste BeBook al een cryptisch bericht op Twitter, waaruit we konden afleiden dat het bedrijf samen met Liquavista ‘something spectacular’ zou tonen tijdens de Consumer Electronics Show die momenteel plaatsvindt in Las Vegas.

Liquavista ontwikkelt displays op basis van electrowetting, een techniek die in potentie full color video mogelijk maakt, bij een laag energieverbruik en met gebruik van omgevingslicht. Het is voor het eerst dat een dergelijk display in een prototype ereader getoond wordt.

Endless Ideas is bekend van de BeBook One en BeBook Mini ereaders. Ook kondigde het bedrijf vorig jaar de BeBook 2 aan, welke voorzien is van 3G en een touch screen. Deze is echter nog niet in de handel gebracht, vanwege de hoge tarieven van telco’s. De huidige generatie BeBooks maakt gebruik van conventionele (zwart/wit) eInk technologie, net zoals de meeste andere ebook readers die momenteel te koop zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de Liquavista displays gereed zijn voor toepassing in een commercieel product. Ook andere fabrikanten, waaronder Pixel Qi, PVI en Qualcomm, werken hard aan schermtechnologieën die full color ereaders mogelijk maken.

Foto: @OpenRoadMedia

Vorig artikelBookeen verbreedt ereaderlandschap met Orizon
Volgend artikelEink verbleekt bij nieuwe schermtechnologieën

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in