Chinese schrijvers klagen Apple aan

0

Een groepje van 9 bekende Chinese schrijvers klaagt Apple aan, wegens het verkopen van illegale versies van hun werk via de app store. Er wordt een schadevergoeding van bijna twee miljoen dollar geëist.

In de Shanghai Morning Post vertelt auteursrechtenspecialist Bei Zhicheng dat Apple flink verdiend heeft aan de verkoop van de illegale ebooks. Van elk verkochte app ontvangt Apple immers 30% van de opbrengst.

Er zijn in China zo’n 20 miljoen gebruikers van Apple producten en de bijbehorende app store. Velen daarvan kochten de ebooks in de veronderstelling dat deze door de rechthebbenden in de app store waren geplaatst, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Wie de illegale boeken te koop aanbood werd niet bekend gemaakt.

De negen schrijvers willen dat Apple in totaal 37 werken uit de app store verwijdert. Het is niet voor het eerst dat Chinese schrijvers in actie komen om hun rechten te beschermen: in maart vorig jaar moest zoekmachine Baidu links naar 2,8 miljoen illegale digitale boeken verwijderen.

(via de People’s Daily Online)

Vorig artikelOLPC presenteert tablet op CES #ces2012
Volgend artikelKobo voorgeïnstalleerd op nieuwe Polaroid tablet #ces2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in