Amazon komt met update firmware Kindle

0

Amazon heeft een proefversie van de nieuwste Kindle-firmware online gezet. Een opvallende nieuwe functie is dat de ereader met de update ook de mogelijkheid krijgt paginanummers weer te geven die overeenkomen met de gedrukte versie van een boek.

Lezers kunnen de proefversie van de nieuwste firmware nu downloaden en op hun Kindle installeren. Wanneer de officiële versie van de software uit komt krijgen Kindle-bezitters de update via wifi automatisch naar hun apparaat gestuurd.

Met de nieuwe firmware krijgt de Kindle een viertal belangrijke toevoegingen. Zo kunnen lezers hun notities en markeringen openbaar maken voor andere Kindle-lezers. Uit privacy-oogpunt moet deze functie eerst via de website van Amazon ingeschakeld worden voordat andere lezers de aantekeningen kunnen zien.

Volgens Amazon kreeg het bedrijf vaak de vraag of ebooks op de Kindle dezelfde paginanummering konden krijgen als gedrukte boeken. Om deze lezers tegemoet te komen biedt de Kindle hier nu ondersteuning voor. Inmiddels heeft Amazon al ’tienduizenden’ ebooks voorzien van de originele paginanummers. In de komende tijd zal deze optie ook beschikbaar komen voor de lees-apps voor tablets en smartphones.

Een andere nieuwe functie is de toevoeging van aanbevelingen aan het einde van ebooks en de mogelijkheid om ebooks na het lezen te waarderen. Verder worden tijdschriften en kranten met de nieuwe firmware van een nieuwe lay-out voorzien.

(Via: Amazon.)

Vorig artikeleLinea maakt deelnemende uitgevers bekend
Volgend artikelTablets winnen het van netbooks in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in