Tablets winnen het van netbooks in Nederland

0

Tot vorig jaar waren netbooks behoorlijk populair onder consumenten. Sinds 2010 lijkt daar echter een kentering in gekomen. Volgens onderzoeksbureau IDC zijn er in het vierde kwartaal van 2010 voor het eerst meer tablets dan netbooks verkocht in Nederland. Voor dit jaar verwacht het bureau een verdere daling van het aantal verkochte netbooks en een flinke stijging van het aantal verkochte tablets.

In Nederland steeg de verkoop van tablets in het laatste kwartaal van 2010 met 71 procent naar 125.000 exemplaren. De categorie netbooks daalde daarentegen met 17,5 procent naar 93.000 exemplaren. Volgens IDC kwam het aantal verkochte tablets over heel 2010 uit op 206.000. IDC berekende dat zo’n 75 procent daarvan afkomstig is van Apple. Dat is opmerkelijk, aangezien andere schattingen uitgaan van rond de 90 procent marktaandeel voor de iPad.

Niet alleen de verkoop van kleine laptops zal afnemen, zo meldt IDC. Ook gewone laptops hebben te vrezen van de opkomst van tablets. “Mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven en kiezen op dit moment liever voor een tablet.” Veel tabletfabrikanten hebben apparaten aangekondigd die de strijd moeten aangaan met de iPad. IDC voorspelde eerder dan ook een verdriedubbbeling van tabletverkopen voor dit jaar.

(Via: Nu.nl.)

Vorig artikelAmazon komt met update firmware Kindle
Volgend artikelZomerhuis met zwembad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in