The Washington Post brengt Facebook-app naar iOS, Android en Kindle Fire

0

In september 2011 lanceerde de Amerikaanse krant The Washington Post een Facebook-applicatie genaamd Social Reader. Daarmee kan je artikelen uit meer dan 30 nieuwsbronnen lezen en delen met je netwerk. De krant heeft deze toepassing nu ook uitgerold naar mobiele platformen zoals iOS, Android en Kindle Fire.

Naast artikelen van The Washington Post, biedt de Facebook-applicatie toegang tot nieuwsverhalen van 30 bronnen waaronder Newsweek/The Daily Beast, The Independent, Fox Sports en Al Jazeera’s The Stream. De app houdt bij welk soort nieuws je leest en deelt met je Facebookvrienden, en schotelt op basis daarvan artikelen voor die aansluiten bij jouw interesses.

iPad-gebruikers kunnen de app vooralsnog niet downloaden, maar gisteren werd de Social Reader wel toegankelijk gemaakt voor bezitters van een iPhone, iPod Touch, Kindle Fire of Android-apparaat. ‘De Social Reader mobiel maken was belangrijker dan ooit, aangezien meer dan 11 miljoen mensen hem gebruiken op Facebook’, vertelt Vijay Ravindran van The Washington Post. ‘Deze mobiele lancering is één van de vele stappen die we zetten om de applicatie verder uit te bouwen.’

The Washington Post is slechts één van de partijen die digitaal lezen socialer wil maken door middel van een Facebook-integratie. Ook het Amerikaanse dagblad The Wall Street Journal heeft een Facebook-app, en het Canadese Kobo werkt samen met het bedrijf van Mark Zuckerberg om van het lezen van ebooks een sociaal gebeuren te maken.

Download de mobiele Facebook-app van The Washington Post in de iTunes App Store of de Android Market.

(Via: ZDNet)

Vorig artikelCopia laat auteur vragen beantwoorden in de marge
Volgend artikelForse omzetdaling voor epaperfabrikant E Ink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in