Nieuwe NRC-app: dagelijks een bundeltje artikelen

0

NRC Media brengt volgende week een nieuwe iOS-app op de markt waarmee lezers dagelijks een aantal artikelen toegestuurd krijgen. Die artikelen bieden een “blik op de wereld” en komen vanuit alle redacties van de uitgeverij. NRC wil op deze manier experimenteren met nieuwe abonnementsvormen.

In totaal krijgt de lezer straks per dag 6 tot 8 artikelen op zijn iPhone of iPad aangereikt. De app krijgt een abonnementsprijs mee van € 1,79 per week en € 4,49 per maand. Ook kan via de website van NRC een jaarabonnement worden afgesloten.

NRC wil op deze manier een nieuwe doelgroep bereiken, aldus Ward Wijndelts van NRC Digitaal. “Het is een andere manier van lezen op mobiele apparaten. Voor ons is het een manier om een nieuwe groep lezers aan te spreken. De helft van de bezoekers van de NRC-sites heeft nooit een krantenabonnement gehad. Via de app zoeken we die groep die hoogwaardige content wil.”

Voor deze nieuwe applicatie mikt NRC op 1.000 tot 2.500 abonnees. Vooralsnog enkel op het iOS-platform, maar later dit jaar moet ook een Android-versie uitkomen. Daarnaast wil NRC gaan experimenteren met meer abonnements- en betaalvormen. Zo werd al eerder bekend dat de krant het mogelijk wil maken per artikel af te rekenen.

(Via: Emerce)

Vorig artikelAnalist: na iPhone en iPad ook een “iPhablet”?
Volgend artikelDNP-app: abonneer je op individuele journalisten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in