93% tevreden met ereader

0

Een onderzoek in Amerika onder ereader bezitters heeft uitgewezen dat 93% van deze mensen tevreden is met hun ereader. Van de onderzochten geeft 39% wel aan dat ze een gewenst ebook niet altijd kunnen vinden. 2% van de ereader eigenaren was niet tevreden met hun ereader.

Eigenschappen van de ereader zijn ook belangrijk voor de bezitters van ereaders. 60% van de onderzochten noemde de draadloze internetconnectiviteit van de ereader als favoriete eigenschap. Slechts 23% noemde het touchscreen als favoriete eigenschap.

Zelfs al hebben ereaders draadloos toegang tot het internet en zit er een touchscreen op, eigenaren blijven toch zoeken naar meer: meer titels beschikbaar als ebook, langere accuduur en kleurenschermen. Ook de content is belangrijk: 42% zei tevreden te zijn met de reeds beschikbare titels, 39% zegt dat ze niet ieder ebook kunnen vinden dat ze zouden willen hebben.

In het onderzoek zijn meer dan 1000 bezitters van een ereader onderzocht. Ongeveer dertig procent van deze mensen leest niet alleen van hun ereader, maar ook van hun PC of smartphone.

Het onderzoek is uitgevoerd in november 2009, dus voordat de iPad van Apple werd gelanceerd.

(Via: NPD.com.)

Vorig artikelEbooks met DRM direct leesbaar op iPhone via txtr
Volgend artikelZusters in het kwaad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in