Pottermore begin april open voor iedereen

0

Na maanden van wachten is er weer nieuws van het online Harry Potter-platform Pottermore. Eigenlijk zou de site al vanaf oktober 2011 voor het publiek geopend moeten zijn, maar door diverse problemen moest dat uitgesteld worden. Volgens de makers zal Pottermore nu begin april voor iedereen toegankelijk zijn. Binnenkort zal ook de verkoop van Harry Potter-ebooks beginnen.

In september werd al bekend dat de opening van de website voor onbepaalde tijd uitgesteld was. Toen werd ook gemeld dat de start van de ebookverkoop in de eerste helft van 2012 zou plaatsvinden.

Omdat de activiteit van de huidige 1 miljoen gebruikers van de bèta-versie van Pottermore zo intensief blijkt, moesten de makers besluiten om het platform opnieuw op te zetten om zo de verwachte groei aan te kunnen. Het nieuwe platform is nu min of meer gereed, de komende weken en maanden zullen langzaamaan nieuwe functies toegevoegd worden.

Bij die toevoegingen hoort waarschijnlijk ook de opening van een shop waar de langverwachte ebooks en audiobooks van Harry Potter verkocht zullen worden. De ebooks worden direct vanaf de website verkocht, beveiligd met social DRM. In eerste instantie komen de ebooks nog niet beschikbaar in het Nederlands.

(Via Pottermore.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in