Concept: een digitale bibliotheek in de metro

0

Drie Amerikaanse studenten aan een school voor reclame hebben een manier bedacht om meer mensen naar de bibliotheken te leiden. Ze ontworpen posters voor in metro’s waarmee reizigers via NFC-techniek een gedeelte van een boek kunnen downloaden. Hebben ze dit gedeelte gelezen, dan worden ze naar de dichtstbijzijnde lokale bibliotheek verwezen om het boek te lenen.

In de meeste ondergrondse metro’s is een goede internetverbinding nog achterwege. Nu zit je gemiddeld misschien maar 10 minuten in de metro, maar als je niets bij je hebt om te lezen kan dat een eeuwigheid lijken.

Met het concept “The Underground Library” wordt de metro echter een virtuele bibliotheek waaruit je in die verloren momenten snel even een boek kunt uitkiezen en de eerste tien pagina’s kunt lezen. Dat gaat met behulp van NFC-tags in posters, dus er is geen netwerkverbinding voor nodig. Met een smartphone die is uitgerust met NFC hoef je het toestel alleen maar even in de buurt van de poster te houden om een boek te kunnen downloaden.

Als lezers de eerste pagina’s uit hebben, krijgen ze een melding dat ze het boek in de bibliotheek verder kunnen lezen.

Bekijk het filmpje over dit concept hieronder:

Vorig artikelComixology lanceert platform voor selfpublishers van comics
Volgend artikel100 euro korting op het e-reading & tablet-event

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in