Discovery Communications daagt Amazon om Kindle voor de rechter

0

Discovery Communications heeft Amazon om de Kindle voor de rechter gesleept. Discovery stelt dat Amazon met de Kindle inbreuk maakt op een aantal octrooien die Discovery al in 1992 heeft aangevraagd.

Discovery vroeg in 1992 onder meer octrooien aan op een elektronische boekenlezer en op de infrastructuur voor het kopen en downloaden van content. De bal ging aan het rollen toen zowel Sony als Amazon weigerde om royalties te betalen aan Discovery Communications.

Discovery Communications wil de ereaders niet uit de markt halen, maar meeprofiteren van de omzetgroei. Volgens Amazon kwam 10 procent van hun boekverkoop uit ebooks. Er is berekend dat de totale omzet voor dit jaar voor ereaders en ebooks in de Verenigde Staten zal neerkomen op zo’n 1,2 miljard dollar (zo’n 905 miljoen euro).

Saillant detail is dat de octrooien zijn verleend in 2007, een jaar na het uitkomen van de Sony ereader en in het jaar dat Kindle op de markt kwam.

Sony en Amazon wilden niet reageren. Maar mocht de zaak tegen Amazon goed aflopen voor Discovery Communications, dan worden naar verwachting ook Sony en andere ereader fabrikanten voor het gerecht gedaagd.

(Via: Boekblad.)

Vorig artikelStichting Thuiskopie wil vergoeding op mp3-spelers
Volgend artikelSteeds meer ereaders verkocht door boekwinkels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in