Ebooks passeren audiobooks in VS

0

De Association of American Publishers maakte gisteren de jaarlijkse cijfers bekend over de geschatte boekverkopen van 2009. Voor het rapport maken ze gebruik van de gegevens van het Amerikaanse bureau voor statistiek en informatie van 86 uitgevers, waaronder alle grote Amerikaanse uitgevers. Uit de cijfers blijkt dat de omzet van ebooks in 2009 hoger was dan de omzet van audiobooks.

In totaal lag de omzet van verkochte boeken in 2009 in de VS op 23,9 miljard dollar. Dat is een daling van 1,8 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Opvallend in de cijfers van de AAP is dat voor de volwassenenmarkt de verkoop van boeken met harde kaft steeg, terwijl de verkoop van paperbacks daalde. Ook de verkoop van massapaperbacks daalde ten opzichte van 2008.

De omzet van audioboeken bedroeg in 2009 192 miljoen dollar. Ten opzichte van de 220 miljoen van 2008 is dat een teruggang van 12,9 procent. De verkoop van ebooks steeg juist flink, met 176,6 procent. In 2008 werd er nog voor 113 miljoen dollar aan ebooks verkocht, in 2009 was dat 313 miljoen.

Deze cijfers geven nog maar eens aan dat de verkoop van ebooks in 2009 een enorme vlucht heeft genomen. In verhouding met de totale boekverkoop gaat het nog steeds wel om een beperkt percentage. Volgens de cijfers van de AAP is de ebookverkoop in 2009 voor het eerst boven de 1 procent van totale boekverkopen uitgekomen.

(Via: Publishers.org.)

Vorig artikelEbookdistributie in Frankrijk nog gefragmenteerd
Volgend artikeliPad review: als ereader beperkt, maar éénmaal gewend wil je niet terug
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in