Apple doet patentaanvraag voor hybride e-paper/LCD-scherm

0

Apple lijkt zich te oriënteren op het maken van een tablet of smartphone met een hybride scherm. Het bedrijf heeft in 2009 een patentaanvraag gedaan voor een apparaat waarvan het scherm kan wisselen tussen een elektronisch-papiermodus en een LCD-modus.

De patentaanvraag werd deze week openbaar gemaakt en was onder meer te lezen op de website AppleInsider. De techniek waarop Apple een patentaanvraag heeft gedaan zou de mogelijkheid bieden om op gedeeltes van het scherm gebruik te maken van LCD en op andere gedeeltes van een soort eInk. De gebruiker zou kunnen instellen of het apparaat zelf beslist in welke gevallen het gebruik zou maken van eInk en in welke gevallen van LCD. Hierbij wordt het mogelijk om voor statische content zoals ebooks automatisch gebruik te maken van elektronisch papier, en voor dynamische content van LCD.

Een dergelijk scherm zou bestaan uit meerdere lagen, een doorzichtige laag met het eInkscherm en daaronder een traditioneel LCD-scherm. Bovenop de twee lagen zou dan ook nog een laag met de aanraaktechniek komen. Deze techniek wijkt af van andere hybride schermen die nu in ontwikkeling zijn. Een voorbeeld daarvan is Pixel Qi, dat ook verschillende weergavemogelijkheden heeft. Hierbij wisselt het volledige scherm steeds, bij dat van Apple zouden individuele stukken op het scherm een andere weergavemogelijkheid kunnen krijgen.

Of er ook daadwerkelijk een hybride scherm in een apparaat van Apple zal komen is nog maar de vraag. Het zou echter wel een einde kunnen maken aan de veelgehoorde kritiek dat apparaten als de iPad buiten in zonlicht niet goed te gebruiken zijn.

(Via: AppleInsider.)

Vorig artikelVlaamse uitgevers en bibliotheken lanceren uitleenmodel voor digitale prentenboeken
Volgend artikelEbookversie Boekenweekgeschenk 6.700 keer gedownload

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in