Ebookversie Boekenweekgeschenk 6.700 keer gedownload

0

Boekblad meldt dat de ebookversie van het Boekenweekgeschenk dit jaar 6.700 keer is gedownload. Ongeveer de helft daarvan was afkomstig van mensen die tijdens de Boekenweek online ebooks gekocht hadden. De andere helft kwam van mensen die de voucher bij het gedrukte Boekenweekgeschenk gebruikt hadden.

Dit jaar was het voor het eerst dat er van het officiële Boekenweekgeschenk ook een ebookversie verscheen. Die kregen boekenkopers cadeau bij de aanschaf van boeken ter waarde van 12,50 euro of meer. Ook wanneer klanten via internet ebooks kochten kregen ze de mogelijkheid het ebook ‘De Kraai’ van Kader Abdolah gratis te downloaden.

Het aantal van 6.700 gedownloade exemplaren is volgens CPNB-directeur Eppo van Nispen “bemoedigend”. “Het vak is wat verlamd geraakt door de discussie over het ebook. Maar je moet het zien in het licht van de nieuwe klanten die je hiermee kunt trekken. Je bedient een doelgroep die er gebruik van maakt. De uiteindelijke oplage van het Boekenweekgeschenk komt hiermee op 957.700 exemplaren en maakt de Boekenweek 2011 de op drie na beste Boekenweek ooit.”

Van Nispen reageerde tegenover Boekblad op de kritiek die zijn organisatie de afgelopen weken over zich heen kreeg. De Boekenweek 2011 zou voor veel boekhandels tegenvallende verkopen hebben opgeleverd. Van Nispen: “Consumenten zijn minder bereid te investeren in boeken, games en muziek. Libië en het mooie weer zullen wel enige invloed hebben gehad, maar vormen niet de hoofdoorzaak.”

Toch is de CPNB-directeur wel blij met de kritiek.”‘Hoe de Boekenweek is opgebouwd heeft meer dan onze aandacht. We zitten hier niet op onze lauweren te rusten, dat doet onrecht aan de manier waarop de CPNB werkt. We bekijken elke keer weer: past dit bij de doelgroep, past dit bij de tijd. wat kunnen wij nog meer doen om de Boekenweek verder vooruit te stuwen?”

(Via: Boekblad.)

Vorig artikelApple doet patentaanvraag voor hybride e-paper/LCD-scherm
Volgend artikelVerschil van mening bij Nederlandse uitgevers over doorbraak ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in