Tablet meest populair onder ebooklezers

0

Consumenten lezen het liefst digitale boeken op tablets, blijkt uit een onderzoek van de Book Industry Study Group (BISG). Eerder waren ereaders nog het meest populair om ebooks op te lezen. Volgens de onderzoeksgroep is er een sterk verband te zien tussen de voorkeursgenres van mensen en het apparaat waarop ze het liefst boeken lezen.

44 procent van de ebooklezers leest het liefst op een tablet. Dit percentage lag nog op 37 procent bij de vorige aflevering van het sinds 2009 regelmatig uitgevoerde onderzoek ‘Consumer Attitudes Toward E-Book Reading’. Het percentage van de consumenten dat het liefst op ereaders boeken leest, daalde van 49 naar 42 procent. Het lijkt erop dat dit percentage verder zal dalen, verwachten de onderzoekers. De aankoopintentie voor tablets is namelijk gelijk gebleven, terwijl die van ereaders ook gedaald is.

Het onderzoek laat zien dat er een verband is tussen de genres die ebooklezers prefereren en het apparaat waarop ze het liefst lezen. Zo zijn onder de liefhebbers van ereaders vooral algemene fictie, misdaad, literatuur en romantisch de voorkeursgenres. Mensen die op apparaten als tablets, computers en laptops lezen, houden vooral van non-fictie. Onder smartphonelezers is bijvoorbeeld de categorie reisboeken populair.

Daarnaast neemt de voorkeur van lezers voor ebooks boven papieren boeken geleidelijk toe. 82 procent van de ‘power buyers’ – mensen die wekelijks ebooks kopen – heeft liever ebooks dan papieren boeken. Bij de minder mensen die minder frequent ebooks kopen, ligt dit percentage op 70 procent.

(Via BISG)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in