eBook.nl herstructureert: ebookverkoop onvoldoende om rendabel te zijn

0

Er zijn grote veranderingen op til bij webshop eBook.nl, zo meldt Boekblad. De twee medewerkers van de ebookshop verlaten het bedrijf en eigenaar ePagine zoekt naar nieuwe richtingen voor de site. “De e-boekverkoop in Nederland en Vlaanderen is nog niet voldoende om rendabel te zijn.”

Ebook.nl is een van de pioniers op het gebied van digitaal lezen in Nederland. De site verkocht al in 2000 ebooks en bleef ook na de entree van Bol.com het redelijk goed doen: in 2012 had het een marktaandeel van zo’n 10%. Sindsdien is er echter nogal wat veranderd. Zo kwam er veel concurrentie bij in de vorm van Kobo, Google en Apple.

Met het vertrek van de twee medewerkers van de site lijkt onduidelijk wat het lot wordt van de ebookwinkel. ePagine gaat naar eigen zeggen ‘het uiterste best doen’ om de winkel in de huidige vorm te handhaven. “‘Hoe het werk precies verdeeld zal worden is nog niet helemaal duidelijk’, vertelt Demulder. Een aantal taken zal bij ePagine intern opgenomen worden, voor de overige taken wordt nog een oplossing gezocht.'”

Vorig artikelFors lagere groei van Amerikaanse ebookmarkt in 2013
Volgend artikelThe Guardian komt met prijs voor selfpublishers
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in