Eerste reacties op Kindle DX

0

Nu de storm omtrent de lancering van de Kindle DX enigszins is geluwd, komen de eerste reacties op gang. Wired.com heeft studenten via Twitter om een eerste reactie gevraagd. Ze reageren sceptisch.

Amazon zal veel meer moeten doen dan de Kindle vergroten om studenten over de streep te trekken om hun papieren boeken weg te doen. De bezwaren variëren van de prijs (489 dollar) tot het niet passen bij de studeergewoontes.
Een van de studenten vraagt zich af wat de Kindle DX beter kan dan een laptop van 300 dollar bij de Wall Mart. Een andere student zegt dat hij wel vijf Kindles nodig zou hebben om zijn gedachten vast te houden bij het schrijven van een essay.

Amazon droomt van een papierloos tijdperk. Hoe de webwinkelgigant met behulp van de Kindle haar droom wil gaan waarmaken is niet bekend. Er worden ook geen verkoopcijfers over de Kindle bekend gemaakt. Van de twee markten die Amazon nu wil betrekken bij de Kindle, de krantenwereld en de educatieve sector, zal de laatste lastig worden. Er zijn namelijk onnoemelijk veel manieren voor studenten om aan hun boeken te komen. Amazon laat niets los over de strategie die ze hiervoor gaat volgen.

Studenten lopen vaak al met een laptop rond. Dat maakt de ereader eigenlijk overbodig. “Twee apparaten staat gelijk aan falen” aldus een Twitterende student. Vaak onderstrepen studenten bepaalde stukken tekst ook, zodat ze later sneller terug te vinden zijn bij het leren voor tentamens. Dat is lastig met de Kindle, aangezien deze geen kleurenscherm heeft.

Er waren ook positieve reacties: een rechtenstudente zei, dat ze zoveel boeken had mee te slepen, dat de Kindle DX een uitkomst zou zijn.
Het is dus nog te vroeg om conclusies te trekken over het al dan niet falen van de Kindle DX. Van de 19 studenten die reageerden op de poll van Wired.com waren er vijf die het apparaat zouden kopen, zeven die het niet zouden doen en eveneens zeven die het misschien zouden doen.

Een youtube-filmpje van iemand die de Kindle DX test en daaronder een filmpje met de reactie van Associated Press, direct na de persconferentie van 6 mei.

Ook de Wall Street Journal noemt de verschillen met de Kindle 2:

(Via: Wired.com.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in