Algemeen directeur Scott Liu van Prime View International heeft gezegd dat de lancering van full color e-paper vooruitgeschoven wordt naar 2010 omdat de resultaten van kleuren op e-paper nog niet bevredigend genoeg zijn.
Welke moeilijkheden men tegenkomt, wordt duidelijk in het artikel van Technology Review. Een pixel in een kleurenscherm bestaat normaliter uit vier subpixels: rood, groen, blauw en wit. Zo kunnen alle mogelijke kleurcombinaties vertoond worden. Om dit te realiseren moet je compromissen sluiten met de resolutie van je scherm. Je resolutie wordt dan lager. Een ander minpunt is dat kleur de helderheid van het scherm vermindert.
Met andere woorden: je krijgt pas kleur in je e-paper als je resolutie en helderheid uit het scherm haalt. En laten resolutie en helderheid juist de unieke verkooppunten zijn van e-paper. Dat is niet de bedoeling. Zolang er geen oplossing gevonden wordt voor deze problemen, zal er geen full color e-paper scherm komen.
Phillips Research wordt ook aangehaald in het artikel van Technology Review. Ze zijn bezig om een oplossing te verzinnen voor kleur in e-paper. Het komt neer op het voorzichtig positioneren van elektroden, zodat de randen van de kleuren subpixels verstopt worden achter diezelfde elektroden of door het verspreiden van de kleuren aan de randen van de subpixel. Je controleert de kleur die getoond wordt door te bepalen hoeveel elektroden van elke groep zichtbaar zijn.
Hoofd product research and development van Polymer Vision (de Readius), Peter van Lieshout, en de vice-president van Marketing E-ink , Sri Peruvemba, denken echter dat deze techniek te vroeg is voor de huidige generatie e-Ink schermen. Ook zeggen zij dat de kleuren filters, met al hun tegenwerpingen, goedkoper zijn om te produceren.
(Via: Mobileread.)
Het plaatje komt via Technology Review van Phillips.