Sony sluit Europese ebookwinkels

0

Sony heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de Europese afdelingen van de Reader Store zal sluiten. Per 16 juni kunnen klanten niet meer via de in de ereader ingebouwde ebookwinkel van Sony bestellen. Bestaande klanten worden voor het kopen van ebooks doorverwezen naar Kobo.

Sony, een van de ereadermakers van het eerste uur, lijkt al enige tijd in een neerwaartse spiraal te verkeren. Begin dit jaar sloot het al de Amerikaanse vestiging van de Reader Store, de nieuwste ereader kwam niet meer in de VS uit.

In een e-mail aan gebruikers laat het bedrijf weten dat binnenkort eenvoudig overgestapt kan worden naar concurrent Kobo. De meeste ebooks die klanten in hun bibliotheek hebben staan komen dan automatisch ook in hun Kobo-bibliotheek te staan.

Of er dit jaar nog wel een nieuwe ereader van het bedrijf zal worden gepresenteerd is op dit moment niet bekend.

Vorig artikelWolters Kluwer bundelt boek met ebook
Volgend artikelKamervragen over BTW-tarief digitale boeken
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in