iPhone update maakt aanschaf van ebooks in applicatie mogelijk

0

Het nieuwe 3.0 besturingssysteem van de iPhone stelt gebruikers in staat om binnen applicaties content aan te schaffen. De techniek wordt onder andere in de nieuwe ScrollMotion ebook app ingezet om meer dan een miljoen ebooks, 170 kranten en 50 magazines aan te bieden. De ebooks kunnen direct in de applicatie aangeschaft worden.

Tot nu toe konden leesfanaten op drie manieren aan digitaal leesmateriaal komen op hun iPhone: 1) gratis, via apps als Stanza, 2) door zogenaamde ebook-apps aan te schaffen (een ebook ‘verpakt’ als iPhone applicatie), of 3) door het downloaden van eerder aangeschafte ebooks via een applicatie als eReader. Het was echter nog niet mogelijk om direct vanuit een ebook applicatie ebooks aan te schaffen, zoals dat kan bij Amazon’s Kindle.

Tijdens de WWDC 2009 conferentie, waarop Apple traditiegetrouw veel productnieuws brengt, werd de zogenaamde in-app koopfunctie van het nieuws iPhone besturingssysteem gepresenteerd. De functie is interessant voor uitgevers, omdat iPod- en iPhonegebruikers op een zeer gebruiksvriendelijke wijze content aan kunnen schaffen, direct vanuit hun ereading programma. Een credit card of andere betaalwijze is niet nodig, het invoeren van het iTunes wachtwoord volstaat. De uitgever ontvangt 70% van de opbrengst.

Het blijft niet bij de applicatie van ScrollMotion. Volgens een woordvoerder van Apple is het bedrijf ook in gesprek met uitgevers van studieboeken. Deze moeten te zijner tijd ook aangeschaft kunnen worden in de App Store.

Op de conferentie kondigde Apple ook een nieuwe generatie iPhone aan, de iPhone 3Gs, waarbij ‘s’ voor ‘speed’ staat. Naast de gebruikelijke functies kan deze iPhone ook gebruikt worden om filmpjes mee te maken. Een nieuwe ‘voice-over’ functie kan wellicht op termijn ingezet worden om ebooks voor te lezen.

Vorig artikelWord-player: eenvoudige ereader zonder extra’s
Volgend artikelAldiko: je eigen digitale ebookboekenkast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in