‘Marktaandeel iBookstore naar 22 procent’

0

Volgens Apple zijn er sinds de lancering van de iPad in de VS zo’n 5 miljoen ebooks gedownload via de iBookstore. Steve Jobs vertelde gisteren bij de aankondiging van de iPhone 4 dat Apple nu bij vijf van de zes grootste Amerikaanse uitgevers een marktaandeel van tot 22 procent heeft.

De toespraak van Jobs op de WWDC, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars, mondde uiteindelijk uit in de aankondiging van de iPhone 4, maar de CEO van Apple begon met een gedeelte over de iPad. Tot nu toe zijn er wereldwijd meer dan 2 miljoen iPads verkocht. In de ruim twee maanden na de introductie van de iPad op 3 april hebben gebruikers zo’n 5 miljoen ebooks gedownload, gemiddeld dus ongeveer 2,5 per verkochte iPad. Jobs zei dat 5 van de grootste uitgevers in de iBookstore hebben laten weten dat iBooks bij hen tot aan 22 procent marktaandeel heeft.

Ruim een maand geleden zat Apple bij 1 miljoen verkochte iPads nog op 1,5 miljoen gedownloade ebooks.

Verder kondigde Jobs aan dat de nieuwe iPhone 4 ook toegang zal hebben tot de iBookstore. De ebooks die lezers kopen worden met de nieuwe app tussen de iPad en iPhone gesynchroniseerd, zodat je op de iPhone verder kunt gaan waar je op de iPad gebleven was. De nieuwe versie van de iBooks app zal ook PDF gaan ondersteunen en lezers krijgen de mogelijkheid bookmarks en aantekeningen te maken.

Overigens vormen de cijfers die Steve Jobs noemde wel aanleiding tot discussie. Volgens Brad Stone van de New York Times zijn deze cijfers van Apple nietszeggend. De uitgevers waar Apple nu mee werkt vormen maar een klein deel van de volledige markt in de VS. De meeste kleine uitgevers – en ook een van de grootste, Random House – bieden geen ebooks aan via Apple.

(Via: The Bookseller.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in