DBNL digitaliseert oude literaire tijdschriften

0

Meer dan zestig literaire, culturele en wetenschappelijke tijdschriften gaan samen met de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren hun oude jaargangen digitaliseren. Dat maakte de DBNL gisteren bekend.

Literaire tijdschriften als Tirade, Hollands Maandblad en De Revisor doen mee aan het project, naast algemeen culturele tijdschriften als De Gids, DW B en Ons Erfdeel, en wetenschappelijke tijdschriften als TNTL en Spiegel der Letteren.

Het digitaliseringsproject maakt onderdeel uit van een nog omvangrijker project waarin uiteindelijk ten minste duizend oudere tijdschrifttitels digitaal worden gemaakt. Het gaat om een van de grootste literaire digitaliseringsoperaties in Nederland en Vlaanderen. Het deel met de lopende tijdschriften omvat bijna anderhalf miljoen pagina’s en wordt binnen drie jaar voltooid. De andere tijdschriften bestaan in totaal uit 7 miljoen pagina’s.

Bij de voorbereidingen voor het project kreeg de DBNL te maken met het probleem dat er toestemming moest worden gevraagd aan de auteurs die in de loop der tijd artikelen hebben bijgedragen aan de tijdschriften. De DBNL heeft ervoor gekozen dit collectief aan te pakken. Ze vragen bij iedere auteur in één keer toestemming namens alle tijdschriften.

(Via: DBNL.)

Vorig artikel‘Marktaandeel iBookstore naar 22 procent’
Volgend artikelTest met ereaders in Ghana succesvol
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in