’15 procent zakelijke lezers gebruikt ebooks’

0

Ongeveer een op de zeven zakelijke professionals gebruikt ebooks als informatiebron, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van Managementboek.nl. Een derde van de ondervraagden heeft zich nog niet voldoende in ebooks verdiept om de overstap te maken. De laptop is voor zakelijke lezers het meest gebruikte apparaat om ebooks van te lezen.

Dat nog maar een relatief klein percentage van 15 procent de overstap naar ebooks gemaakt heeft komt voor een deel door het lage aanbod. 20 procent van de ondervraagden gaf namelijk aan dat er nog te weinig titels beschikbaar zijn als ebook. Ongeveer een op de drie zakelijke lezers hecht te veel aan het papieren boek om over te stappen op digitale boeken.

De zakelijke lezer heeft weinig op met ereaders. Het grootste deel leest ebooks vanaf de laptop en pc (respectievelijk 37 en 35 procent), de tablet (29 procent) en de smartphone (24 procent). Slechts een klein deel gebruikt een ereader om ebooks van te lezen. Volgens Managementboek.nl tonen deze cijfers aan dat het belangrijk is applicaties te ontwikkelen voor tablets en smartphones. Om die reden zal de online boekenwinkel binnenkort een speciale ereader-app introduceren. De winkel heeft momenteel 250 titels in digitale vorm beschikbaar, tegenover bijna 16.000 papieren titels.

(Via: Managementboek.nl.)

Vorig artikelFinancial Times lanceert webapp voor iPhone en iPad
Volgend artikelOYO ereader voor Vaderdag voor maar 99 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in