British Library brengt duizenden 19e eeuwse boeken naar de iPad

0

De British Library heeft gisteren een applicatie gepresenteerd waarmee een deel van de 19e eeuwse collectie van de bibliotheek digitaal beschikbaar komt. De applicatie geeft op dit moment gratis toegang tot ruim een duizendtal gedigitaliseerde titels. Komende zomer zal dit aantal uitgebreid worden naar meer dan 60.000 titels, op dat moment zal ook de prijs van de app bekendgemaakt worden.

De selectie gedigitaliseerde werken omvat klassieke romans en filosofische, geschiedkundige en wetenschappelijke titels. De boeken zijn in verschillende talen en uit diverse interessegebieden. In de app vind je bijvoorbeeld boeken als “Frankenstein” door Mary Shelley en ”The Adventures of Oliver Twist” door Charles Dickens.

De British Library en app-bouwer Bibliolabs kozen bewust voor een iPad-app, omdat dit apparaat een “soort intimiteit mogelijk maakt die een gevoel van betrokkenheid en nieuwsgierigheid oproept die niet mogelijk is in een browsergebaseerde omgeving.” In de app kun je een lijstje met favorieten aanmaken, boeken op een boekenplankje zetten, bladeren door categoriën en speciaal samengestelde collecties doorzoeken. Bij de boeken wordt extra informatie verschaft en kun je soms toegevoegde content als video’s bekijken. De digitale boeken kunnen ook offline gelezen worden.

Volgens Caroline Brazier van de British Library bereikt de collectie zo een veel breder publiek dan voorheen ooit mogelijk was. “Deze boeken vertegenwoordigen een rijkdom aan historische, wetenschappelijke en culturele content voor zowel de onderzoeker als het geïnteresseerde publiek en door dit project worden ze tot leven gebracht.”

Je vindt de app in de App Store.

(Via: Bibliolabs.)

Vorig artikelOYO ereader voor Vaderdag voor maar 99 euro
Volgend artikelSpaanse Telefónica introduceert eigen ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in