Boekenwolk: kinderboeken in de cloud

0

Met Boekenwolk lanceert schrijfster-redactrice Rikky Schrever binnenkort de allereerste cloudbibliotheek voor kinderboeken. Schrever is op dit moment nog in gesprek met zo’n 50 uitgeverijen.

Volgens de initiatiefneemster – zelf een kinderboekenschrijfster – zijn kinderen mogelijk ‘makkelijker tot lezen te verleiden op een sexy apparaat als de iPad’. Een tweede motivatie voor Schrever om Boekenwolk op poten te zetten, is het gegeven dat oudere, niet meer leverbare gedrukte kinderboeken digitaal een tweede leven kunnen krijgen.

Om Boekenwolk te kunnen ontwikkelen ging Rikky Schrever aankloppen bij de mensen achter de clouddienst Yindo, die hun technologie ter beschikking stelden. Ook het businessmodel van Boekenwolk leunt aan bij dat van Yindo: ouders kunnen een abonnement afsluiten en een maand lang digitale kinderboeken lenen.

Schrever is momenteel nog bezig met de werving van uitgevers, en zit hiervoor met zo’n 50 partijen rond te tafel. Gottmer en Kluitman hebben al aangegeven mee te willen doen, terwijl enkele andere uitgevers er eerder afwachtend tegenover stonden. Schrever hoopt in september een voldoende groot aanbod te hebben om van start te kunnen gaan.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelZoekmachine Bing werkt samen met Encyclopaedia Britannica
Volgend artikelTouchscreen met fysieke knoppen in de maak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in