Ebookwinkels gaan strijd aan met Amazon

0

Verschillende ebook winkels brengen een nieuwe ereader uit die gelinkt is aan hun webwinkel. Hiermee willen ze de strijd aangaan met Amazon en de Kindle.

Verleden week introduceerde ebook winkel Borders een ereader genaamd Elonex, Barnes & Noble werkt ook aan een eigen ereader en in mei was er de introductie van de Cool-er ereader met daaraan gekoppeld een eigen ebook winkel.

Sony heeft aangekondigd de ebook library compatibel te maken met Mac gebruikers, zodat zij ook gebruik kunnen maken van een Sony ereader.

Een nadeel van al deze verschillende ereaders is dat zij vaak alleen een eigen formaat ondersteunen. Vaak is er wel ondersteuning voor ePub maar dan zit er toch weer een vorm van DRM op de ebooks waardoor je het aangeschafte ebook alleen op die ene speciale ereader kunt lezen. Zoveel verschillende ereaders met eigen DRM kunnen de acceptatie van ebooks en daarmee digitaal lezen vertragen. Soms wil je een ebook kunnen lezen op een ereader, maar ook op je smartphone of een netbook. En met DRM kan dat dan niet.

Het is goed dat er meer ereaders komen vanuit verschillende boekwinkels. Er is dan meer keuze tussen de verschillende apparaten en de kans dat er een tussen zit die voor jou werkt, wordt steeds groter. Het is ook goed dat al deze ereader producenten een vuist proberen te maken tegen Amazon, die zich “Earth’s biggest bookstore” noemt. Maar het helpt niet dat je min of meer verplicht bent je ebooks aan te schaffen bij de winkel waar de ereader vandaan komt. Zo krijgen we nooit één standaardformaat ebook met desnoods één standaardvorm van DRM.

(Via: Wired.com.)

(Op de foto zie je de Elonex ereader.)

Vorig artikelEerste video Cybook Opus
Volgend artikelDitto Book is nieuwste ereader op de markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in