Ditto Book is nieuwste ereader op de markt

0

De nieuwste 6 inch ereader op de markt heet Ditto: digital interface total text organizer. De ereader is niet wireless, maar heeft wel een eInk-scherm. Enigszins vreemd gekozen is de naam wel: het Nederlandse dito betekent namelijk “hetzelfde” (van idem dito).

Het Ditto Book is een apparaatje zonder WiFi, die een beetje lijkt op de Kindle 2. De prijs zit echter meer rond het niveau van de Cool-er ereader: $ 249,= (ongeveer € 177,=). Het zwart-wit eInk scherm is 6 inch groot. Verder ondersteunt de ereader PDF en text ebooks en mp3 bestanden. Via een SD-card kan het geheugen uitgebreid worden naar maar liefst 2Gb. Ook batterijduur doet niet onder voor andere ereaders.


Publishers Weekly stelt dat het belangrijkste verschil met de Kindle 2 is dat Ditto Book ook ePub bestanden ondersteunt, maar op de productpagina van de fabrikant is dat niet terug te vinden. Via USB kun je de ebooks op je desktop en daarna op het apparaat downloaden.

Qua prijs zit ook deze ereader onder de prijs van de Kindle ($ 359,=, ongeveer € 256,=). Het lijkt erop dat Ditto Book ook de aanval heeft geopend op Amazon, door een soortgelijke ereader te leveren, maar waarbij de prijs een stuk lager ligt.

Als we zo de specificaties van Ditto Book bekijken, is dit de zoveelste ereader die op de markt komt. De Ditto ereader voegt echter weinig toe aan de al bestaande ereaders: geen WiFi, geen ePub-ondersteuning. Een scherm van PVI / eInk en een casing van Netronix, voorzien van het logo van Ditto Book. Let op: er komen er vast nog meer van hetzelfde.

(Via: Publishers Weekly.)

Vorig artikelEbookwinkels gaan strijd aan met Amazon
Volgend artikelOnaantastbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in