Samsung brengt ereader nog niet uit in VS

0

Toen Samsung de E60 in januari aankondigde was het bedrijf nog optimistisch over de komst naar de VS. Het apparaat had in het voorjaar op de markt moeten komen. Inmiddels is de zomer al begonnen en onlangs werd bekend dat Samsung de lancering van de E60 in de VS heroverweegt.

De Samsung E60 wordt op dit moment verkocht in Nederland en Italië voor een prijs van 329 euro en komt waarschijnlijk deze maand ook nog in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Het apparaat zou oorspronkelijk ook in de VS uit moeten komen.

Tegenover The Digital Reader stelde Samsung echter dat het vanwege de huidige ontwikkelingen op de markt nog niet kan zeggen wanneer de ereader daar op de markt zal komen. Het bericht van Samsung kan twee dingen betekenen, of het bedrijf brengt de ereader helemaal niet meer uit in de VS, of Samsung wacht nog af en zal de ereader vervolgens na enige tijd goedkoper op de markt brengen.

Met de terughoudendheid van Samsung wordt duidelijk dat er een behoorlijk verschil is tussen de Amerikaanse en Europese ereadermarkt. Wanneer Samsung het apparaat op dit moment in de VS voor de eerder aangekondigde prijs (299 of 399 dollar) in de winkels zou leggen, zou de lancering ongetwijfeld een flop worden. De Europese prijs van 329 euro is weliswaar aan de hoge kant, maar in vergelijking met andere ereaders niet veel hoger.

(Via: The Digital Reader.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in