Nieuwe iriver Story heeft wifi

0

De makers van de iriver Story hebben in een persbericht laten weten dat er een vernieuwde versie van de ereader zal komen. Deze nieuwe editie is uitgerust met wifi, zodat lezers draadloos ebooks kunnen downloaden. De ereader zal binnenkort in Groot-Brittanië via onder meer WHSmith verkocht worden.

Behalve de wifi-verbinding heeft de iriver Story een 6-inch scherm met 16 grijswaarden en een qwerty-toetsenbord. De ereader draait op een aangepast Linux-besturingssysteem, iriver Flow, dat volgens de makers zorgt voor een veelzijdige interface en snelle weergave van teksten en menu’s.

De ereader ondersteunt een behoorlijk aantal bestandsformaten, zoals ePub, PDF, Excel, Powerpoint en Word. Eveneens heeft het apparaat een ‘comic book viewer’-modus, waardoor je strips in CBZ-formaat kunt weergeven. Daarnaast heeft de iriver Story ook een ingebouwde microfoon, voor het maken van voice-notes. Die worden opgeslagen op het ingebouwde geheugen van 2GB, dat bovendien uitbreidbaar is met SD-kaartjes.

Zoals wel meer ereaders tegenwoordig zit er op de Story een directe verbinding met een ebookwinkel, in dit geval de online shop van WHSmith. Daar zal het apparaat binnenkort ook te koop zijn, voor een prijs van 250 pond. Of de iriver WiFi Story ook in Nederland verkocht zal worden, is nog niet bekend.

(Via: Press Release.)

Vorig artikelSamsung brengt ereader nog niet uit in VS
Volgend artikelPrimeur voor Patterson: een miljoen verkochte ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in