Primeur voor Patterson: een miljoen verkochte ebooks

0

Volgens uitgeverij Hachette heeft auteur James Patterson met de verkopen van zijn ebooks als eerste de grens van een miljoen behaald. De Amerikaanse thrillerschrijver verkocht tot nu toe 1.14 miljoen ebooks. Hachette meldt verder dat het aantal gedrukte exemplaren op 205 miljoen ligt.

Patterson merkt dat de digitalisering voor grote veranderingen zorgt. In een verklaring liet hij weten dat hoe meer mensen op iPads, Kindles en Nooks gaan lezen, hoe belangrijker het wordt om te zorgen voor “interessante en gebruiksvriendelijke, verrijkte ebooks”.

Het boek met de meeste verkopen is I, Alex Cross. Dit boek werd afgelopen herfst zowel digitaal als in gedrukte vorm gepubliceerd. Hoewel Hachette stelt dat Patterson de eerste auteur is met meer dan een miljoen verkochte ebooks, is dat niet honderd procent zeker. Hachette heeft geen toegang tot de gegevens van andere uitgevers.

(Via: Hachette Persbericht.)

Vorig artikelNieuwe iriver Story heeft wifi
Volgend artikelenTourage eDGe nu ook in Nederland te koop
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in