Amazon en Barnes & Noble elimineren betaalmuur voor New York Times-abonnees

0

Wie zich op de Kindle- of Nook-editie van The New York Times abonneert, krijgt vanaf nu ook ongelimiteerd toegang tot de website van de Amerikaanse krant, die eind maart achter een betaalmuur geplaatst werd.

Deze nieuwe Kindle –en Nook-feature – die eind maart al door Amazon aangekondigd werd – is sinds gisteren beschikbaar, ruim drie maanden nadat The New York Times een maandbedrag van 15 dollar begon aan te rekenen voor het raadplegen van meer dan 20 internetartikelen per maand.

Een abonnement op zowel de Kindle- als de Nook-editie van The New York Times kost 20 dollar per maand. Deze maandprijs hanteert de Amerikaanse krant ook voor één van haar iPad-pakketten, waarbij de gebruiker eveneens een maand lang toegang krijgt tot de digitale edities en de website van de krant.

Door digitale pakketten te verkopen waarbij gebruikers de website ongelimiteerd kunnen raadplegen, hoopt The New York Times voldoende trafiek te blijven genereren naar haar website. Als adverteerders bereid blijven om te adverteren op de website, kan The New York Times de dalende inkomsten uit printadvertenties namelijk voor een deel opvangen.

(Via: Businessweek)

Vorig artikelGeen Europees patent op Amazons ‘1-Click’-techniek
Volgend artikelSchrijver Hans Vervoort komt met nieuwe ebook-actie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in