Ook in Frankrijk langzame opmars ebooks

0

In Frankrijk wil het net als in Nederland en Duitsland nog niet echt vlotten met de verkoop van ebooks. In 2012 kwam het marktaandeel er uit op een ruime 3 procent. Aan het eind van dit jaar zullen er in het land zo’n 25 miljoen apparaten verkocht zijn waarop je digitaal kunt lezen.

‘Het papier pleegt verzet’, zo kopt de Franse krant L’ Express naar aanleiding van een rapport van het Franse boekverband SNE. Terwijl in Groot-Brittannië en de VS de ebookverkoop goed op gang is gekomen, blijft Frankrijk achter. Ondanks dat grote ondernemingen als Amazon, Apple en Kobo er hun ebookwinkels geopend hebben.

De ebookverkoop groeide in Frankrijk in 2012 van 2% marktaandeel naar 3%. De omzet van digitale boeken was goed voor zo’n 82 miljoen euro. Bijna 10 procent daarvan hoorde tot de categorie fictie.

Het rapport van het SNE becijfert dat er aan het eind van het jaar ruim 25 miljoen apparaten zullen zijn die geschikt zijn voor het digitaal lezen van boeken. Slechts 500.000 daarvan zijn ereaders. De geringe verkoop van ereaders lijkt dan ook een van de redenen voor de langzame groei van de verkoop van digitale boeken. Ook bieden 98,5 procent van de Franse bibliotheken nog geen digitale boeken aan.

Ondanks deze voorzichtige cijfers constateert het SNE dat de Fransen wel steeds meer open staan voor digitaal lezen, met name vanwege de voordelen die dit biedt als het meenemen van een groot aantal boeken of het gebruik van ingebouwde woordenboeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in