McDonald’s geeft gratis digitale kinderboeken weg bij Happy Meals

0

Sinds kort geeft McDonald’s digitale kinderboeken weg bij elke Happy Meal. Met de actie wil het familierestaurant kinderen en ouders stimuleren om meer te lezen. De ebooks kunnen gelezen worden door een QR-code op de verpakking te scannen.

Volgens Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie van McDonald’s Nederland, worden kinderen middels de digitale boeken “op een speelse wijze gestimuleerd om te lezen”. Daarmee wil het bedrijf een educatieve bijdrage leveren. “Hoe meer toegang kinderen hebben tot goede boeken, des te slimmer en gelukkiger ze zijn”, staat te lezen op de site waar de ebooks gedownload kunnen worden.

De ebooks kunnen gelezen worden in de Happy Studio App (beschikbaar voor iOS en Android) of in de browser, via Happystudio.com. Elke Happy Meal-verpakking is voorzien van een QR-code, die ouders kunnen scannen met een smartphone of tablet. Vervolgens wordt het betreffende ebook direct geopend in de browser.

Middels de Interactive Digital Book creator kunnen kinderen ook zelf verhaaltjes schrijven en die in ebookvorm beschikbaar stellen. Op de Happy Studio-website zijn naast de interactieve kinderboeken ook educatieve spelletjes en activiteiten te vinden.

De ebooks worden geleverd door Dorling Kindersley (DK), een wereldwijde uitgever van onder andere kinderboeken. Inmiddels zijn ‘De leukste steden ter wereld’ en ‘Verrassingen in de natuur’ beschikbaar. De actie loopt niet alleen in Nederland; McDonald’s lanceert de boeken in 38 landen.

(via MobileMarketing.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in