Polymer Vision herrijst

0

Polymer Vision, het bedrijf dat in juli nog faillissement aan moest vragen wegens een gebrek aan investeerders in de oprolbare ereader Readius, maakt een doorstart. Een Aziatisch bedrijf heeft het Nederlandse bedrijf opgekocht.De focus zal nu vooral liggen op schermen voor ereaders, voor mobiele telefoons zullen ze niet meer gemaakt worden.

Het bedrijf ging in eerste instantie failliet omdat het in een schimmige piramide constructie verzeild was geraakt. Daardoor waren ze een speelbal geworden in de handen van buitenlandse investeerders. De curator uit Den Bosch heeft verklaard dat een Aziatisch concern het bedrijf heeft opgekocht en later deze week de doorstart officieel zal aankondigen.

In de maanden voor het faillissement bleek dat de Luxemburgse geldschieter de investeringen niet alleen ten bate van het bedrijf gebruikte. Er was sprake van een zogenaamde Ponzi-fraude. Beleggers worden aangetrokken door extreem hoge rendementen in het vooruitzicht te stellen. De rendementen werden uitbetaald uit inleggen van nieuwe klanten.

McGoldrick, directeur van Polymer Vision, is opgelucht. “Dit was de moeilijkste periode in mijn leven. Ondanks dat we veel tijd hebben verloren, zijn we nog steeds de enige met een oprolbaar scherm.” Met tachtig procent van het personeel is opnieuw een contract getekend.

Waarschijnlijk zien we toch nog een ereader met oprolbaar scherm verschijnen op de markt.

(Via: Mobileread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in