HP gaat Android-tablet met printer verkopen

0

Al eerder doken er geruchten op over een printer met bijbehorende tablet van HP. Engadget kreeg nu de details van deze bijzondere combinatie in handen. Voor zover er bekend is, ligt de nadruk van de tablet op digitaal lezen en de mogelijkheid om teksten en foto’s direct vanaf het apparaat af te drukken.

De HP Photosmart eStation C510, bijgenaamd Zeus, komt in combinatie met een 7-inch tablet, de Zeen. De printer zelf is op het eerste gezicht een standaard kleurenprinter. Samen met de tablet moet het volgens HP echter verschillende nieuwe mogelijkheden bieden.

De tablet is niet alleen een geavanceerd controlpanel, maar krijgt ook de functies van een tablet-pc. Op het ‘afneembare touchscreen’ kun je internetten, nieuws lezen en emailen. Volgens de productspecificaties heeft het diverse apps en is het mogelijk om direct vanaf het web ‘documenten, foto’s en meer’ te printen. Daarnaast kun je op het apparaat ook door de ‘laatste ebook-bestsellers of klassiekers bladeren’. Het apparaat kan niet alleen binnenshuis in combinatie met de printer gebruikt worden, je zou er ook vanaf een andere locatie via wifi direct op de printer mee moeten kunnen afdrukken.

Hoewel dit niet tussen de productgegevens staat, draait de tablet volgens Engadget op Android. Waarschijnlijk biedt het apparaat echter geen toegang tot de Android Market, maar staan er verschillende apps op voorgeïnstalleerd, zoals Nook van boekwinkel Barnes & Noble en een Facebook-app. De tablet moet in combinatie met de printer 399 dollar gaan kosten en mogelijk later deze maand op de markt komen.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelBoeken Graham Greene verschijnen in ebookvorm
Volgend artikelEppo van Nispen: “Papier of digitaal, maakt me geen zak uit”
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in