Kobo sluit overeenkomst met Redcoon voor verkoop ereader in Europa

0

Kobo heeft bekendgemaakt dat de Kobo Touch vanaf 1 oktober via de Europese retailer Redcoon verkrijgbaar zal zijn. In eerste instantie alleen in Duitsland, later volgen daarop ook de andere landen waarin Kobo lokale ebookshops gaat openen, zoals Nederland.

Redcoon is een grote online retailer met websites in verschillende landen, zoals Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk en Nederland. Volgens Todd Humphrey van Kobo bereikt het bedrijf op deze manier dan ook miljoenen mensen die “overal willen lezen”.

Vanaf 1 oktober is de Kobo Touch voor 149 euro leverbaar via de Duitse website. In Duitsland lanceerde Kobo onlangs de tweede lokale Europese ebookwinkel van het Canadese bedrijf, na Groot-Brittannië. De Duitse shop biedt inmiddels meer dan 80.000 Duitstalige ebooks aan.

“De overeenkomst met Redcoon start in Duitsland, maar het gaat verder dan deze markt. Als Kobo later dit jaar naar andere Europese landen uitbreidt, zal Redcoon onze producten daar eveneens aanbieden,” aldus Thorsten Schröer, hoofd van de Europese verkooptak van Kobo.

In het persbericht van Kobo wordt verder vermeld dat er ook nog andere retailpartners zullen volgen. Volgens The Digital Reader is een daarvan in elk geval de Media Markt.

(Via: Kobo.)

Vorig artikelCanadese hogescholen stappen over op iPads
Volgend artikelOprichter van Project Gutenberg is overleden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in