LeesID: een centrale boekenplank voor Nederlandse ebookwinkels

0

Gisteren is de dienst LeesID live gegaan. LeesID is een initiatief van het CPNB en maakt al je ebooks die je bij de verschillende Nederlandse aanbieders hebt gekocht centraal toegankelijk.

In het voorjaar werd al bekend dat de Nederlandse aanbieders samen werkten aan de mogelijkheid om je ebooks centraal te beheren. Dat ging gisteren live onder de naam LeesID.

Het principe van LeesID is simpel. Je meldt je aan op de website, vervolgens koppel je al de beschikbare ebookwinkels eenvoudig door vanuit LeesID in te loggen bij die winkels. Dat is momenteel mogelijk voor Bol.com, eBook.nl, The Read Shop, Boeken.com en Managementboek.nl. Al de ebooks die je bij elk van deze winkels gekocht hebt komen vervolgens bij alle ebookwinkels beschikbaar. Boeken die je bijvoorbeeld bij eBook.nl gekocht hebt, kun je zo eenvoudig lezen via de Bol.com leesapps.

Volgens het CPNB sluiten ECI, Libris Blz en Harlequin in een later stadium ook aan bij LeesID. Dat is wat Libris betreft opmerkelijk, want dit bedrijf werkt momenteel samen met Kobo voor de ebookverkoop. De initiatiefnemers van LeesID zijn ook in overleg met kranten, tijdschriften en de openbare bibliotheken om de doelgroep uit te breiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in