The Silent History zoekt grenzen van boek-app op

0

De vorige week gelanceerde boek-applicatie The Silent History zoekt de grens op van wat mogelijk is met interactieve fictie. De app is deels boek, deels een multiplayer spel, deels een real-life speurtocht.

Het boek vertelt het verhaal van een groeiende groep kinderen die geboren worden zonder de mogelijkheid om te praten of op andere manieren met andere mensen te communiceren. Wel bezitten ze bepaalde krachtige gaven, die voor een deel nog niet helemaal begrepen worden.

Wanneer je de volledige mogelijkheden van de app (en het verhaal) wilt ervaren kun je je opmaken voor behoorlijk wat reizen en speuren. The Silent History nodigt je namelijk uit om op jacht te gaan naar zogenaamde field reports. Deze kunnen enkel gelezen worden wanneer je op locatie bent in bijvoorbeeld steegjes, pleinen of gebouwen. De eerste field reports zijn door de makers op locaties in diverse landen neergelegd, maar lezers kunnen zelf ook nieuwe field reports aanmaken.

Het verhaal zelf, dat zich afspeelt van 2011 tot 2043, wordt in delen verteld. Elke dag verschijnt er een nieuw hoofdstuk op je iPad of iPhone, met in totaal 120 delen in 6 hoofdstukken. In elk deel krijg je een blik op een ander personage dat een rol speelt: dokters, ouders, klasgenoten, sceptici. De hoofdstukken kun je elk voor $1,99 aanschaffen.

De app is gemaakt door een team van auteurs en app-ontwikkelaars uit diverse landen.

Je vindt de app (voor iPhone en iPad) in de App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in