Duitse Kindle Store komt in 2011

0

Diverse Duitse media berichten dat Amazon vergevorderde onderhandelingen voert met uitgevers over de opening van een lokale versie van de Kindle Store. Daardoor kunnen Duitse lezers vanaf begin 2011 waarschijnlijk ook een groot aanbod van Duitstalige ebooks op de Kindle lezen.

Tot nu toe konden Duitse consumenten via Amazon.com een Kindle bestellen, net zoals dat vanuit Nederland kan. Amazon heeft echter ook een Duitse afdeling van de website, Amazon.de. Via die website is de Kindle nog niet te bestellen, maar daar zal dan waarschijnlijk in 2011 verandering in komen.

Volgens Buchreport liepen de onderhandelingen tussen Amazon en Duitse uitgevers nog stroef vanwege het feit dat er verschil van mening was over de beprijzing van ebooks. In Duitsland is het gebruikelijk dat de uitgevers de prijs van een ebook vaststellen, Amazon wil die prijsbepaling zelf in handen hebben. De laatste tekenen wijzen erop dat Amazon op dat punt heeft ingebonden.

Met de introductie van het Duitse Kindle-platform zou Amazon de concurrentie daar een grote slag kunnen toebrengen. De Kindle is al enige tijd een van de goedkopere modellen ereaders op de markt. Onlangs introduceerde het Duitse Thalia de OYO voor een prijs van 139 euro. De Kindle zal bij de Duitse vestiging van Amazon mogelijk ongeveer hetzelfde gaan kosten, maar biedt een beter scherm in vergelijking met de OYO.

(Via: Buchreport.)

Vorig artikelNederlandse ebooks duiken op in Amerikaanse iBookstore
Volgend artikelE Ink presenteert nieuwe kleurentechniek Triton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in