Barnes & Noble heeft internationale uitbreidingsplannen voor de Nook

0

Boekwinkelketen en ereaderproducent Barnes & Noble (B&N) gaat zijn ebookdienst volgend jaar internationaal uitbreiden. Dit liet William Lynch, algemeen directeur van de boekwinkelketen, gisteren weten tijdens de persconferentie waar de Nook Tablet gepresenteerd werd.

Willam Lynch vertelde tegen nieuwswebsite The Bookseller dat Barnes & Noble binnen de komende vier maanden een aankondiging zal doen over de internationale plannen voor de Nook. Vanaf begin volgende week is de Nook Tablet verkrijgbaar in Amerikaanse winkels. De tablet zal verkocht worden voor $249. Daarnaast is de Nook Color verbeterd en in prijs verlaagd van $249 naar $199. Door de prijsverlaging is de Nook Color even duur als de Kindle Fire. De Nook Simple Touch is eveneens in prijs verlaagd, van $139 naar $99. Dankzij de prijsverlaging is de Kindle touch duurder want die kost $139. De Kindle Touch met advertenties is wel $99.

De concurrent van B&N, Amazon, kreeg veel aandacht tijdens de persconferentie. Zo verklaarde Lynch bijvoorbeeld dat de Kindle Fire “een verkoopmachine is voor diensten van Amazon die consumenten opsluit in hun ecosysteem”. Daarentegen is de Nook Tablet open en biedt populaire diensten aan zoals Netflix en Pandora. “Wij willen dat consumenten zelf kiezen”, aldus Lynch.

De Nook Tablet heeft een scherm van 7 inch en beschikt over een 1 GHz dualcore-processor, 1 GB aan RAM-geheugen en een harde schijf van 16 GB. De tablet heeft een uitstekende batterijduur waarmee je 11,5 uur kunt lezen of 9 uur video’s mee kunt bekijken. Daarnaast heeft de tablet een speciale ‘read en record’-functie waarmee ouders een boek kunnen voorlezen en opnemen zodat hun kinderen het altijd kunnen terugluisteren. Het apparaat geeft toegang tot een winkel met 2,5 miljoen boeken, 120 interactieve bladen, een grote collectie stripboeken van Marvel en 1000 interactieve geïllustreerde ebooks.

Er is geen Nederlandse release gepland en of de tablet in Nederland beschikbaar zal zijn is niet bekend. Het is in ieder geval mogelijk om vanuit Nederland Nook-apparaten te bestellen.

Engelstalige video van
TechCrunch over de Nook Tablet:

(Via: The Bookseller)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in